Tiskovna konferencija u Puntu: podrška Vasilića i Ahmetović

srijeda, 26. svibanj, 2021.

U prvom krugu lokalnih izbora izabrani čelnici Grada Krka i Općine Omišalj, Darijo Vasilić i Mirela Ahmetović, iskoristili su priliku da na tiskovnoj konferenciji u Puntu daje svoju bezrezervnu podršku kolegi Marinku Žicu koji jedini na otoku Krku ide po svoj novi načelnički mandat u 2. krugu.

Darijo Vasilić je istaknuo važnost suradnje svih 7 otočnih čelnika za realizaciju zajedničkih projekata koji se tiče cijelog otoka, jedan od njih je projekt podizanja brane Ponikve. “Imali smo iskustva da su Puntom vladali nezavisni, a to se posebno tiče načina na koji su surađivali s drugim jedinicama lokalne samouprave na otoku. Nezavisni su zavisni, zavisni su više od nas koji smo u stranačkim opcijama, jer oni zavise o onima koji im financiraju kampanju.”

Mirela Ahmetović je dodala da Punat prije dolaska Žica nije bio ni do koljena ovom Puntu kakav vidimo danas. „Često to ističem, da je Marinko meni pojam – jer sam natjecateljskog duha i volim kad me netko tjera da budem još bolja. Lukobran, sportska dvorana, uređenje županijskih cesta samo su neki od primjera Marinkove upornosti i marljivog rada. Kao što se i ja volim hvaliti da sam prva na otoku uvela neke mjere poput sufinanciranja školskih udžbenika, tako ću reći i da je Marinko nekako htio da nitko prije njega ne započne s određenim projektima. On je taj protiv kojeg se moraš boriti da budeš bolji!

Osvrnut ću se na tvrdnje protukandidata o tome da se Punat zadužio, i da će i njegova djeca vraćati te kredite. Za njegovu se djecu ne moramo brinuti, jer prema saznanjima koja imam Marinkov protukandidat i njegova obitelj žive u Krku. Svaki racionalan čovjek zna, da za ostvariti velike projekte uz mali proračun, nužno je uzimanje kredita. Marinko je sve poduzeo razumno, a tako je omogućio i dodatni rast, koji će olakšati vraćanje kredita i omogućiti još i više projekata za Punat.

Marinko Žic je zahvalio na podršci i rekao: “Oponenti kažu da radim u interesu stranke. Postavit ću im pitanje, jesu li rekonstrukcija škole i izgradnja školske sportske dvorane u interesu stranke? Jesu li uređenja centralnog trga i plaža u interesu stranke ili možda svih mještana? Plaže u Staroj Baški zbog konfiguracije terena bile su u opasnosti od odrona, drugim riječima u opasnosti od toga da nestanu, da bi projekti koje smo proveli osigurali njihovo očuvanje. Nagrađivanje uspješnih sportaša i učenika, povećanje naknada za novorođenčad sasvim sigurno su mjere u interesu svih mještana. Moji su politički stavovi vrlo jasni, i uvijek ću ih ponoviti – socijaldemokracija, socijaldemokracija, ponovo socijaldemokracija. Želja nam je voljeti Punat djelima, a ne riječima.”

Na kraju su svi zajedno pozvali birače da 30. svibnja izađu na izbore i glasaju- u Puntu za načelnika Marinka Žica, a u ostalim krčkim i županijskim sredinama za župana Zlatka Komadinu koji dokazano jednako surađuje sa svim jedinicama lokalne samouprave u županiji, bez obzira na političku opciju njihovog vodstva. Stoga su pozvali birače da u nedjelju zaokruže 1 za župana i 1 za načelnika.